Miskolci Egyetem

ALUMNI

Események

Hírmorzsák

Miskolci Egyetemi Innovációs Portál - meip.x5.hu

Miskolci Egyetemi Innovációs Portál – meip.x5.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Miskolci Egyetemi Állásbörze

2013. Április 08. Megosztás:

Miskolci Egyetemi Állásbörze
Ahogy a munka világába történő belépésre se elég végzősként gondolni, az álláskeresést sem a végzést követően célszerű elkezdeni.

Időpont: 2013. április 10-én (szerda) 10-16 óráig
Helyszín: Miskolci Egyetem, Körcsarnok
 
 
Ahogy a munka világába történő belépésre se elég végzősként gondolni, az álláskeresést sem a végzést követően célszerű elkezdeni. 
 
A frissdiplomások komoly versenyhelyzetben vannak az első állás megszerzésekor, emiatt fontos, hogy minden lehetőséget kihasználj a tudatos karriertervezéshez. Ehhez a Diák Iroda szeretne segítséget nyújtani Neked tanácsadások, workshopok, tréningek, cégprezentációk szervezésével, állás- és szakmai gyakorlati lehetőségek folyamatos közzétételével az alumni.uni-miskolc.hu portálon, és nem utolsó sorban az állásbörze és szakmai gyakorlati börze szervezésével is.
 
Az állásbörze alkalmat nyújt a cégek és állásajánlataik megismerésére. A börzék egyik nagy előnye, hogy személyesen is megismerkedhetsz a cégek kiválasztásért felelős szakembereivel, akiktől részletes információkat kaphatsz a friss diplomások iránti keresletről és arról, hogy mire is számíts a felvételi eljárás során. Azt is megtudhatod, hogy milyen feltételeknek kell eleget tenned ahhoz, hogy egy adott cégnél dolgozhass. Sokat számít, hogy az érdeklődőket „nem dobják be egyből a mélyvízbe”, hanem hasznos tanácsokkal látják el a felkészüléshez. Azt tanácsoljuk, hogy ha tudod, használd ki az állásbörzék nyújtotta első kapcsolatteremtési lehetőségeket, mert azok sok önbizalmat tudnak adni.
 
Az érdeklődők ne arra számítsanak, hogy aláírt munkaszerződéssel távozhatnak, általában a kiállítóknál leadott önéletrajzok alapján a cégek később válogatnak. A standoknál folytatott beszélgetés során tett jó benyomás azonban befolyásolhat egy későbbi interjút, így sokat javíthat egy állás megszerzésének esélyén. 
Ezért az érdeklődők feltétlenül hozzanak magukkal önéletrajzot, amit a felkeresendő standoknál hagyhatnak!
 
Ebben az évben a börzén 55 standon 58 kiállító lesz jelen, ebből 56 állásajánlatokat kínáló, közvetítő cég, szervezet és 2 további partner. A Miskolci Egyetemi Állásbörze ezzel a legnagyobb vidéki állásbörzének számít. A meghirdetett pozíciók 34,21%-a az Észak-Magyarországi Régióban, 26,31%-a Budapesten, 13,15%-a az Észak-Alföldi Régióban van.
 
A legtöbb ajánlat az idén a gépészmérnököknek, közgazdászoknak, villamosmérnököknek, informatikusoknak szól. A résztvevő cégek kifejezetten keresnek műszaki menedzsert, minőségbiztosítási mérnököt, logisztikust, olaj- és gázmérnököt vagy más műszaki, mérnöki végzettségűeket is. Aki nem ilyen végzettséggel rendelkezik, annak is érdemes kilátogatni a börzére és jelentkezni, mert több cég keres bármilyen felsőfokú végzettséggel rendelkező munkatársakat. Az idén is jelen lesz 5 személyzeti tanácsadó, közvetítő cég, akik adatbázisába be lehet kerülni. A tanári és tanítói állásadatbázis standnál az országos tanári és tanítói álláslehetőségekről érdeklődhetnek a látogatók.
 
Az alsóbb évesek számára a cégek többsége felajánlja a szakmai gyakorlaton való részvétel és a diplomamunka-írás lehetőségét, de jó néhány cégnél ösztöndíjra is pályázhatnak a Miskolci Egyetem hallgatói. Nem elég végzősként megjelenni egy-egy ilyen eseményen, már most gondolni kell a jövőre, megismerni a cégek által támasztott követelményeket!
 
Az Állásbörze mellett az idén is megrendezzük „A Miskolci Egyetem működési folyamatainak megújítása, komplex hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztésre alapozva” című TÁMOP 4.1.1-08/1-2009-0016. jelű projekt fenntartása keretében a Szakmai Gyakorlati Börzét. A kezdeményezés célja az alsóbb évesek orientálása olyan szakmai gyakorlat megszerzésében, amely elhelyezkedésüket nagymértékben segítheti. A Szakmai Gyakorlati Börzén a hallgatóknak szóló szakmai gyakorlati lehetőségeket kínáló, közvetítő és azokat személyesen bemutató cégek, szervezetek jelennek meg. 
 
Az Állásbörze Kalauzban – amely a rendezvény helyszínén az információs pultnál és a kiadványosztóknál lesz elérhető – természetesen valamennyi résztvevőről találhatsz részletes információkat. 
 
A rendezvénnyel kapcsolatos részletes információk a www.uni-miskolc.hu/allasborze honlapon is megtalálhatók. 
 
Idén is lehetőség lesz életpálya tanácsadáson, életvezetési, személyiségfejlesztési, pályaorientációs és karrier tanácsadásokon, illetve próbainterjún való részvételre. Sőt még videó önéletrajzot is lehet készíteni. Emellett az érdeklődők 6 cég cégprezentációját hallgathatják meg. A kiállítókat bemutató Állásbörze Kalauz mellett még további 3 karrier témájú kiadvánnyal is gazdagodhatnak a rendezvényre látogatók.
 
Térítésmentes kiadványok a börzén: Állásbörze Kalauz, ÁllásStart, Helykereső, MERt, Karrier Plusz.
 
További játékos programok is vonzóvá teszik a rendezvényt, lesz Elektromobil és ebike bemutató, modellautók és repülőgép szimulátor. Értékes „céges” nyeremények várják a látogatókat,pl. Sony Xperia okostelefon, jegyek a Carmen Souza: Kachupada (világzene-koncert) előadásra. A hallgatók közt regisztráció után óránként pendriveokat, MEN-jegyeket, egyetemi füzetboxokat, és az OTP hőlégballonjával 4 fő számára repülést is kisorsolunk.
 
További információ: 
Név: Hugli Emese
Tel: 46/565-368; egy. mellék: 29-54
 
Kérem, hogy tájékoztassátok hallgatótársaitokat is az állásbörzéről, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
 
 
dr. Herpai Gábor
irodavezető

Kapcsolódó cikkek