Miskolci Egyetem

ALUMNI

Események

Hírmorzsák

Miskolci Egyetemi Innovációs Portál - meip.x5.hu

Miskolci Egyetemi Innovációs Portál – meip.x5.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Nyitott Gyárak Napja

2013. Szeptember 17. Megosztás:

Nyitott Gyárak Napja
Szeretnéd akár már szeptemberben kiválasztani a gyakorlati helyedet, esetleg az első állásodat? Erre minden lehetőséged meglesz a szeptember 27-i Nyitott Gyárak Napján. A Szabolcsi Karrier Generátor Programban ezen a napon bemutatkozik nektek az Unilever nyírbátori gyára, a Coloplast, a Diehl Aircabin, a Hoya, az MSK és a Serioplast

Ha szeretnéd személyesen megismerni a régió nagyvállalatainál zajló munkát, munka- és gyakorlati lehetőségeket, jelentkezz. kedveld a Szabolcsi Karrier Generátor oldalát és a ’Regisztráció’ fülre kattintva töltsd ki a jelentkezési lapot. A Nyitott Gyárak Napján Debrecenből, Nyíregyházáról, Miskolcról és Kecskemétről ingyenes buszjáratot is indítunk a helyszínekre. Minden részletet megismerhetsz ezen a linken: http://www.facebook.com/karriergenerator

Válassz, melyik gyárakat szeretnéd belülről is megismerni, hogy munkahelyet, fizetett gyakorlati helyet, ösztöndíjprogramot, TDK vagy szakdolgozati témát is tudatosan választhass.

Nézd meg Európa egyik legjelentősebb Unilever gyárát működés közben szeptember 27-én a Nyitott Gyárak Napján! Az Unilever mintegy 190 országban, több mint 400 termékkel van jelen az élelmiszerek, kozmetikumok és háztartási tisztítószerek piacán. Naponta 160 millió alkalommal választ valaki Unilever terméket, köztük azokat a háztartás-vegyipari termékeket, amelyek Nyírbátorban készülnek. A 120 éve működő Unilever hazai leányvállalata 1991-ben jött létre, központja Budapesten, három gyárának egyike Nyírbátorban található. A vállalat hazánkban jégkrémek, margarin, mustár, ketchup, majonéz, levesek, ételízesítők, tisztítószerek, kozmetikumok gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. A Nyírbátori Háztartás-vegyipari Gyára Európa egyik legjelentősebb Unilever gyára, egyben  a régió egyik legnagyobb munkáltatója. A Nyírbátorban készülő Domestos, Cif, Flóraszept, és Coccolino termékeket Európa 30 országába szállítják. A 211 főt foglalkoztató gyárban évente mintegy 201 millió flakon öblítő- és tisztítószer készül. >>> Jelentkezz most!

Ha szemüveget viselsz, biztosan ismered a japán multi, a HOYA nevét, ha még nem, szeptember 27-én közelről veheted szemügyre a többek között szemüveglencséket, kontaktlencséket és a hályogsebészetben használatos beültetett lencséket is gyártó vállalatot működés közben, és azt is megtudhatod, milyen lehetőségeket kínál számodra a gyár. A HOYA japán multinacionális egészségügyi-technikai profillal rendelkező vállalat, vezető szállító az innovatív csúcstechnológiát képviselő látásjavító termékek piacán, de gyárt többek között szemüveglencsét, kontaktlencsét, orvosi endoszkópot, fényképezőgép lencsét, LCD panelekben használatos fotomaszkot, optikai lencsét is. A HOYA Csoportbn világszerte 32 300 munkatárs dolgozik. Mátészalkán 1999 óta van jelen, a gyártóegységében üveg mold termelés, üveg Rx és színezett műanyag lencsék gyártása folyik. Közel 700 munkavállalónak nyújt biztos megélhetést. >>> Jelentkezz most!

Szeptember 27-én megismerheted a dán székhelyű, gyógyászati segédeszközök gyártásával foglalkozó Coloplast nyírbátori gyárát. A közel 60 éve működő vállalat folyamatos termék- és gyártásfejlesztései tették lehetővé, hogy a világ kórházainak és egészségügyi intézményeinek vezető beszállítójaként tartsák számon. A dániai cég leányvállalataként a Coloplast Hungary Kft. 2001 szeptemberében kezdte meg termelését Tatabányán, nyírbátori telephelyük 2007 ősze óta működik, közel 700 dolgozónak ad munkát. >>> Jelentkezz most!

Ellátogatnál egy repülőgépalkatrész-gyárba is? Szeptember 27-én a Diehl Aircabin Hungary nyírbátori gyárában megnézheted, hol, hogyan készülnek az utasszállító repülőgépek kabinegységei és klímacsövei. A Diehl Aircabin GmbH német családi tulajdonban lévő, több ipari szakterületen is tevékenykedő, világszerte közel 14.000 alkalmazottat foglalkoztató vállalat. Ügyfelei közé tartozik mások mellett az Airbus, a Boeing, az Eurocopter és az Embraer. A termelés megkezdésekor a Diehl Aircabin Hungary 25 főt foglalkoztatott, a munkavállalók száma ma már több mint 190 fő és 2015 végére több mint 300 fő dolgozik majd itt. Ha szeretnél köztük lenni, ismerd meg a vállalatot közelről szeptember 27-én. >>> Jelentkezz most! 

Ahhoz, hogy olasz vállalatnál dolgozass, elég Nyírbátorig utazni. A Serioplast az Old Mill Holding tagvállalataként a legnagyobb olasz merev műanyag palackokat gyártó vállalat, Európában is vezető szerepet játszik ezen a piacon. Olyan ügyfeleknek dolgozik, mint a Coca-Cola, a L’Oreal, a Szabolcsi Karrier Generátor Programban is résztvevő Unilever, a Campari, a Colgate vagy a Johnson&Johnson. A Nyírbátori gyártócsarnokot 2009-ben adták át, ahol az Unileverrel kötött hosszú távú megállapodás alapján háztartási tisztítószer-gyártáshoz szükséges műanyag flakonok készülnek. 2011-ben a cégcsoport másik divíziójához tartozó Farmol Hungary is megkezdte a termelést Nyírbátorban, ahol aerosol termékeket gyártanak. >>> Jelentkezz most!

Az MSK igazi mérnökparadicsom azoknak, akiknek a karrierálma, hogy gépeket tervezzenek – győződj meg erről a saját szemeddel szeptember 27-én, a Nyitott Gyárak Napján. Az MSK Covertech-Group raklapozó rendszerei, zsugorfóliázó csomagológépei, nyújtott-fóliázó csomagológépei, kicsomagoló gépei, szállítástechnikája, szoftver és egyedi árumozgató rendszerei minden gépesítési fokozathoz a megfelelő megoldást kínálják. Az anyavállalat székhelye a németországi Klevében található. Gyártó telephelyeik Németországban, Franciaországban, az USA-ban és Kínában, valamint Magyarországon, Nyírbátorban találhatóak. A magyar egység 1994 óta működik, jelenleg közel 200 fő dolgozik itt. Nagy létszámú mérnöki osztályokkal, a legmodernebb CAD- és CAE-szoftverek bevetésével kerül sor Nyírbátorban az MSK egyedi alkatrészek, szállítástechnikai komponensek és standard-gépek végszerelésre előkészített legyártására, beleértve az összes szükséges hardver és szoftver előállítását is. >>> Jelentkezz most!