Miskolci Egyetem

ALUMNI

Események

Hírmorzsák

Miskolci Egyetemi Innovációs Portál - meip.x5.hu

Miskolci Egyetemi Innovációs Portál – meip.x5.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

2014-es CCUSA programok

2013. November 05. Megosztás:

2014-es CCUSA programok
A CCUSA szervezet idén ünnepli 24. évét Magyarországon. *’Officially designated visa sponsor’-ként, azaz hivatalosan kijelölt vízumszponzorként eddig több, mint 5200 magyar résztvevőt küldtünk külföldre dolgozni. Lehet, hogy idén Te is kijutsz velünk?

Camp Counselors USA – Nyári amerikai gyermektáboroztatás (Ha ez a programunk érdekel, ide írj: camp@ccusa.hu)

Fontos kiemelni, hogy ez elsősorban munka. Nem is olyan könnyű! A programra jelentkező fiatalokat nyári amerikai gyerektáborokban helyezzük el, ahol az alábbi 2 pozíció közül választhatnak:

1. ***Support Staff (kisegítő személyzet), azaz mint konyhai dolgozó, karbantartó, takarító, lovász, stb. lehet elhelyezkedni. Ezen munkák mindegyike könnyen megtanulható feladatkörrel jár, és elvégzésükhöz kevésbé fontos a jó angol nyelvtudás, ugyanakkor fizikailag megterhelő (napi 8-10 óra). 

2. Counselor (gyermekfelügyelő) -erre a pozícióra főként olyan jelentkezőket várunk, akik jól beszélnek angolul és járatosak valamely sport területén (vívás, úszás, tenisz, lovaglás, falmászás, stb.), esetleg már rendelkeznek oktatói tapasztalattal, képzettséggel. 

A több, mint 900 táborhely között számos tábortípus létezik, legtöbbjük természeti környezetben található. A munka általában 9-11 hétig tart (ez alatt a résztvevők szállást, teljes ellátást, zsebpénzt kapnak, valamint szervezetünk intézi a repülőjegyet és a J1-es vízumot). A nyár végén lehetőség van iskolakezdésig utazgatni az Egyesült Államokban. 

  • 2013-ban a januári tábori állásbörzéinken 120 diák helyeződött el általuk választott táborban! 
  • A tavalyi szezon sikerei után ismét két állásbörzét szervezünk! (2014. január 26. és 2014. február 18.)
  • A korai pályázókat kedvezményekkel jutalmazzuk, sőt az állásbörzéinkre is a jelentkezés sorrendjében történik a beengedés! Érdemes tehát minél hamarabb regisztrálnod!

Work Experience USA – Vendéglátós nyári munkák az USA-ban (Ha ez a programunk érdekel, ide írj: weusa@ccusa.hu)

Olyan kulturális csereprogram, ami a már tapasztaltabb fiatalok számára jött létre, akiknek a táboroztatás már nem elég. Olyan diákokat*** keresünk, akik komolyabb munkatapasztalat szerzése céljából szeretnének kimenni az Egyesült Államokba, és hogy amerikai órabérekben kapjanak fizetést. A Placement opciónkat választva a jelentkezők maguk kereshetnek vendéglátóipari munkát adatbázisunkból, vagy a szervezetünk helyezi el őket hotelekben, üdülőhelyeken, vidámparkokban, nemzeti parkokban (bárhol, ahol idénymunkára van szükség). Az Independent opción résztvevő diákjaink pedig saját maguk által szervezett vendéglátós munkát vállalhatnak, szervezetünk ilyen esetben csak vízumszponzor. 

Camp Counselors CANADA – kanadai nyári gyerektáboroztatás NEM CSAK DIÁKOKNAK! campcanada@ccusa.hu

Nyári táboroztatás, Support Staff és Counselor pozíciók Kanadában, hasonlóan az USA tábori programhoz. Ez az új program azok számára is elérhető, akik nem nappali tagozatos diákok. A kanadai kormány csak egy regisztrációt kér a munkavállalótól (magyar jelentkezők számára ingyenes); itt ez a vízum. A táborok Toronto közelében helyezkednek el. A korhatár Counselor-ok esetében 19-27 év, míg a Support Staff-nál 19-28 év. Párok közös elhelyezése garantált! A program díja egyenlőre nem tartalmazza a repülőjegyet. 

Egyéb programjaink 2014-ben:  

- Practical Training USA (Gyakornoki év /másfél év/ az USA területén, csak végzett diákoknak!) 

- Camp California in Croatia (Nemzetközi táboroztatás Horvátországban, tapasztalt táboroztatóknak) 

        https://www.facebook.com/ccusahungary      

Valamennyi programunkra online lehet jelentkezni a www.ccusa.hu weboldalon. Bármilyen felmerülő kérdés esetén kérjük, keressétek iskolátokban a helyi CCUSA Mentor diákokat (akik már mind részt vettek valamelyik CCUSA programon, és szívesen mesélnek élményeikről). Központi irodánkban pedig a fenti címen, telefonszámon állunk rendelkezésetekre.

A CCUSA Magyarország Csapata

Fővárosi Munkaügyi Központ engedély szám: 46537-4/2004-0100-319

* Szervezetünket jegyzi az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségének, illetve az USA Kormányának honlapja

Kapcsolódó cikkek