Miskolci Egyetem

ALUMNI

Események

Hírmorzsák

Miskolci Egyetemi Innovációs Portál - meip.x5.hu

Miskolci Egyetemi Innovációs Portál – meip.x5.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Miskolci Egyetemi Állásbörze

2016. Március 30. Megosztás:

Miskolci Egyetemi Állásbörze
2016. április 6-án (szerda) 10-16 óráig a Miskolci Egyetem díszaulájában és előcsarnokában huszonegyedik alkalommal rendezzük meg a Miskolci Egyetemi Állásbörzét.

A kiállítók átlagosan 27 diplomásnak kínálnak állást, ebből 11-et frissdiplomások számára. A kiállítók jelentős számban kínálnak állást nem frissdiplomások számára is, ezért a korábban végzettek, főként a néhány éves szakmai tapasztalattal rendelkezők számára is nagy lehetőségeket rejt a börze!

Az állásbörze alkalmat nyújt a cégek és állásajánlataik megismerésére. A börzék egyik nagy előnye, hogy személyesen is megismerkedhetsz a cégek kiválasztásért felelős szakembereivel, akiktől részletes információkat kaphatsz a diplomások iránti keresletről és arról, hogy mire is számíts a felvételi eljárás során. Az érdeklődők ne arra számítsanak, hogy aláírt munkaszerződéssel távozhatnak, általában a kiállítóknál leadott önéletrajzok alapján a cégek később válogatnak. A standoknál folytatott beszélgetés során tett jó benyomás azonban befolyásolhat egy későbbi interjút, így sokat javíthat egy állás megszerzésének esélyén. 

Ezért az érdeklődők feltétlenül hozzanak magukkal önéletrajzot, amit a felkeresendő standoknál hagyhatnak!

Ebben az évben a börzén 64 standon 68 kiállító lesz jelen, ebből 65 állásajánlatokat kínáló, közvetítő cég, szervezet és 3 további partner. A Miskolci Egyetemi Állásbörze ezzel a legnagyobb vidéki állásbörzének számít. A meghirdetett pozíciók 36,51%-a az Észak-Magyarországi Régióban, 31,75%-a Budapesten, 9,52%-a az Észak-Alföldi Régióban van.

A legtöbb ajánlat az idén is a gépészmérnököknek, a közgazdászoknak, az informatikusoknak és a villamosmérnököknek szól. A résztvevő cégek kifejezetten keresnek műszaki menedzsert, minőségbiztosítási mérnököt, szoftverfejlesztőt, logisztikust, anyagmérnököt, olaj- és gázmérnököt, jogászt, bölcsészt és további műszaki, mérnöki végzettségűeket is. Aki nem ilyen végzettséggel rendelkezik, annak is érdemes kilátogatni a börzére és jelentkezni, mert több cég is keres középfokú szakirányú végzettséggel, illetve bármilyen felsőfokú végzettséggel rendelkező munkatársakat. Az idén is jelen lesz 4 személyzeti tanácsadó, közvetítő cég, akik adatbázisába be lehet kerülni. A tanári és tanítói állásadatbázis standnál az országos tanári és tanítói álláslehetőségekről érdeklődhetnek a látogatók. 

Az érdeklődők feltétlenül hozzanak magukkal önéletrajzot, amit a felkeresendő standoknál hagyhatnak!

Az Állásbörze Kalauzban – amely a rendezvény helyszínén az információs pultnál és a kiadványosztóknál lesz elérhető – természetesen valamennyi résztvevőről találhatsz részletes információkat. 

A rendezvénnyel kapcsolatos részletes információk a www.uni-miskolc.hu/allasborze honlapon is megtalálhatók. 

Idén lehetőség lesz CV ambulancián, álláskeresési tanácsadáson, illetve próbainterjún való részvételre. Emellett az érdeklődők 12 cég cégprezentációját hallgathatják meg. A kiállítókat bemutató Állásbörze Kalauz mellett még további 2 karrier témájú kiadvánnyal is gazdagodhatnak a rendezvényre látogatók.

Térítésmentes kiadványok a börzén: Állásbörze Kalauz, ÁllásStart, Karrier Plusz.

 

További információ:
Név: Hugli Emese
Tel: 46/565-368; egy. mellék: 29-54
E-mail: diakinfo@uni-miskolc.hu
Web: http://www.uni-miskolc.hu/allasborze

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Kapcsolódó cikkek