Miskolci Egyetem

ALUMNI

Események

Hírmorzsák

Miskolci Egyetemi Innovációs Portál - meip.x5.hu

Miskolci Egyetemi Innovációs Portál – meip.x5.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Külügyi Börze - Próbáld ki magad külföldön!

2011. Február 28. Megosztás:

Külügyi Börze - Próbáld ki magad külföldön!
A ME-HÖK szervezésében 2011. március 3-án (csütörtök) első alkalommal kerül megrendezésre a Külügyi Börze, amelynek célja, hogy egyetemünk hallgatói megismerkedjenek a külföldre szóló ösztöndíjakkal, illetve egyetemünk nemzetközi programokkal foglalkozó diákszervezeteivel.

A rendezvény külön aktualitását adja, hogy a Miskolci Egyetem kiírta az Erasmus ösztöndíjakra vonatkozó pályázati felhívást a 2011/2012-es tanévre.

A III-as előadóban, illetve környékén lezajló programok során az érdeklődők megismerkedhetnek az Erasmus programmal, az AIESEC gyakorlati lehetőségeivel, valamint a BEST miskolci képviseletének képzéseiről is tájékozódhatnak. Az ESN Miskolc és az AIESEC jóvoltából az érdeklődőknek lehetőségük lesz személyesen is találkozni a külföldi hallgatóinkkal, illetve a III-as előadó előtt elhelyezett asztaloknál több nemzet étele is megkóstolható lesz.

Programterv:

10:00-15:00 Nemzetközi diákszervezetek standjai: tanácsadás külföldi ösztöndíjakról és gyakorlati lehetőségekről a III. előadó előtt. Kóstoló a külföldi hallgatóink által készített ételekből.

III. előadó:

12:00-12:10 Megnyitó
12:10-12:40 Erasmus program bemutatása, 2010/2011-es pályázati felhívás ismertetése
12:40-13:00 Hallgatói élménybeszámoló a külföldi tanulás előnyeiről
13:00-13:30 Bosch: Külföldi tapasztalatok előnye az állásinterjún és a karrier során egy nagyvállalat szemszögéből
13:30-14:30 Nemzetközi diákszervezetek bemutatkozása: AIESEC, BEST, ESN Miskolc

A Külügyi börze kiváló lehetőséget biztosít arra is, hogy találkozz azokkal a külföldi hallgatókkal, akik esetleg arról a külföldi egyetemről érkeztek, ahová a jövő évben pályázni szeretnél! Az ESN Miskolc standjánál pedig már lehetőség nyílik a következő tanév mentorprogramjára jelentkezni, amelynek lényege, hogy az egyetemünkre érkező külföldi hallgatók egy-egy magyar mentort kapnak segítségül.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Gáspár Marcell
ME-HÖK Külügyi referens

Kapcsolódó cikkek