Miskolci Egyetem

ALUMNI

Események

Hírmorzsák

Miskolci Egyetemi Innovációs Portál - meip.x5.hu

Miskolci Egyetemi Innovációs Portál – meip.x5.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét vette át egyetemünk dékánja

2011. Augusztus 19. Megosztás:

A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét vette át egyetemünk dékánja
A legrangosabb állami kitüntetések egyikét vehette át prof. Dr. Illés Béla, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának dékánja augusztus 18-án.

Az államalapítás ünnepe alkalmából központi ünnepség keretében Budapesten adták át hazánk legrangosabb állami kitüntetéseit. A kitüntetéseket a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában kifejtett kimagasló tevékenység elismeréséért adományozzák.

Prof. Dr. Illés Béla, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának dékánja, az Anyagmozgatási és Logisztikai Tanszék vezetője a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vette át.
Schmitt Pál köztársasági elnök a szállítóberendezések tervezési módszerei, a karbantartás, a minőségbiztosítás logisztikája és a logisztikai hálózatok terén végzett több évtizedes tudományos kutatói munkássága, oktatói és szakmai- közéleti tevékenysége elismeréseként adományozta a kitüntetést, melyet Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztertől vehetett át a professzor.
Illés Béla professzor prof. Dr. Cselényi József iskolateremtő tevékenységét nemcsak folytatja, hanem azt megújítva nemzetközileg is elismert tudományos logisztikai iskolát vezet az Anyagmozgatási és Logisztikai Tanszék keretei között. Érdemei elismeréseként az Ukrán Tudományos Akadémia az idén június elején tagjainak sorába választotta

Az egyetem az Anyagmozgatási és Logisztikai Tanszékékkel közösen tavaly indította útjára a Közép-európai Logisztikai Konferencia rendezvénysorozatát. A szakmai fórum hat ország felsőoktatási intézményei és vállalatai számára teremt találkozási lehetőséget évente egy alkalommal, a hat ország valamelyikének szervezésében. Az első ilyet Miskolcon rendezték. A határokon kívülre vezető aktív szakmai kapcsolatokból a hallgatók is profitálnak.
Illés Béla tagja a Logisztikát Németül Oktató Professzorok szövetségének. Részt vesz abban a német-kubai-magyar együttműködésben, mely a logisztikai menedzsment szakterületén magyar, német és spanyol nyelvű tananyagfejlesztésre köttetett. 

Kapcsolódó cikkek