Miskolci Egyetem

ALUMNI

Események

Hírmorzsák

Miskolci Egyetemi Innovációs Portál - meip.x5.hu

Miskolci Egyetemi Innovációs Portál – meip.x5.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Kutatók Éjszakája – nem csak kutatóknak!

2011. Szeptember 14. Megosztás:

Kutatók Éjszakája – nem csak kutatóknak!
Az elmúlt évek sikerei után az idén is számos különlegességgel várja a kicsiket és nagyokat a Kutatók Éjszakája rendezvénye Miskolcon és Sárospatakon. Egy éjszaka a kutatásról, a tudományról, a szórakozásról – szeptember 23-án, pénteken ismét!

Hagyomány már, melyet az idén várhatóan ismét több ezren fogunk ápolni: a Miskolci Egyetemen vagy a belvárosban töltjük szeptember végének egy péntek éjszakáját. Tesszük ezt azért, hogy a mindennapjankból jól ismert, de nem feltétlenül értett jelenségeket (mint például a sütemény tésztájának felfújódása) közelebbről, játékos formában ismerhessük meg. Vagy olyanokat, melyekkel aligha találkozhatunk a mindennapjainkban. Lángorgona? Robotvezérelt autóverseny? Olajkútfúrás? Térinformatika? Virtuális boncolás? Mind megtekinthetjük!

Aligha sorolhatnánk itt fel maradéktalanul a természettudományi kísérleteket, melyeket közelebbről is megismerhetünk majd. Sőt, sokat magunk is kipróbálhatunk! Az éjszakát számos társadalomtudományi és művészeti program is gazdagítja. Évente egy őszi éjszaka Miskolcon is a tudományról s annak titokzatos csodáiról, a Miskolci Egyetem laboratóriumainak világáról.

A sokszínű programpontok mellett külön érdekességnek ígérkezik a Kutatók Klubja – nem csak fiataloknak. A Zenepalotában hallható előadások a Szépkorúak Akadémiája előző tanévének programjába engednek betekintést egyebek mellett az univerzumról vagy a halálbüntetésről szóló előadásokkal.

Számos izgalmas programmal várja tehát látogatóit szeptember 23-án a Kutatók Éjszakája Miskolcon, valamint Sárospatakon, a Comenius Főiskolai Kar épületében. A miskolci helyszínek: Miskolci Egyetem (főépület, díszaula, műhelycsarnok, laboratóriumok, park); belváros (Szinva terasz, Zenepalota); Avasi Gimnázium; Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium; Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgáló; Miskolctapolca (Pazár sétány, BAY-LOGI Intézet). Ezeket a miskolci helyszíneket különleges, ingyenes transzfer buszok kötik össze.

A Kutatók Éjszakája természettudománnyal kapcsolatos programjait „A tudományos utánpótlás-nevelés és a műszaki, informatikai életpálya elismertségének növelése a Miskolci Egyetem stratégiai céljaival összhangban” című, TÁMOP-4.2.3-08/1-2008-0007 számú projekt támogatja.

A miskolci program itt, a sárospataki pedig itt olvasható.