Miskolci Egyetem

ALUMNI

Események

Hírmorzsák

Miskolci Egyetemi Innovációs Portál - meip.x5.hu

Miskolci Egyetemi Innovációs Portál – meip.x5.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Egyet fizet kettőt kap - 1350FT / 2db jegy

2011. Október 27. Megosztás:

Egyet fizet kettőt kap - 1350FT / 2db jegy
Az óra, amikor semmit nem tudtunk egymásról - a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház előadása.

Az óra, amikor semmit nem tudtunk egymásról című előadás nagyszerű alkotók találkozásából született. A neves osztrák író, Peter Handke híres, szavak nélküli darabját Magyarország egyik legelismertebb koreográfusa állította színre, a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház és az Udvarhely Táncműhely közreműködésével.


Időpont: 2011. november 8. 19 óra
Helyszín: Kamaraszínház

 

Egyet fizet kettőt kap Egyet fizet kettőt kap

 

Bozsik Yvette rendezésében Az óra, amikor semmit nem tudtunk egymásról című előadás a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház és az Udvarhely Táncműhely koprodukciója.

Magyarország egyik legelismertebb koreográfusa immár második alkalommal rendez a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházban. A produkció a többéves együttműködés eredményeként is felfogható, hiszen a Bozsik-előadások már 2003 óta szerepelnek a színház fesztiváljainak repertoárjában, míg végül a 2009-ben az ő rendezésében született meg a Játszótér című díjazott produkció, mely a belföldi és magyarországi turnék fő műsorszáma volt és jelenleg is fesztiválokra kap meghívást.

Bozsik egyszerre ártatlan és provakatív színházi világa most nem csupán táncban reprezentálódik majd a színpadon (ahogyan ez a Játszótér című előadásban volt), hiszen a rendező munkatársa, Iványi Marcell, Cannes-díjas filmrendező, filmet forgat az előadáshoz.

A színpadi akciókat hol megelőzik, hol követik vagy szimultán kísérik a kivetített film jelenetei, melyek Gyergyószentmiklós főterén és annak környékén játszódnak a burleszk némafilm stílusában. A kiindulópontul szolgáló szöveg szerzője, Peter Handke, olyan nyelvi világot konstruál, amilyet egy kamerával Andy Warhol is mutatott: nem válogat a történések között, mindent leír, megörökít.

 Az író ablaka a pályaudvarra vagy a főtérre néz, íróasztalát az ablak mellé állítja és leírja, amit lát. A szöveg nélküli abszurd előadásban színészek és táncosok alakítják a sokfajta karaktert, az utcákon és tereken látható furcsa és hétköznapi emberek sokaságát. Az előadás a lírai, humoros, és groteszk jelenetek váltakozásával beszél az emberi kapcsolatok és a magány viszonyáról.

Előadják:
Antal József, Bartha Boróka, Boros Béla, Boros Mária, Gáll Kata, Györfi Csaba, Kolozsi Borsos Gábor, Kőmíves Csongor, Máthé Annamária, Moşu Norbert-László, Nora Covali, Oláh Hilda, Osváth Ildikó, Pál Levente, Szabó Eduárd, Sipos Réka, Tamás Boglár, Vajda Gyöngyvér, Vass Csaba

Zene: Cári Tibor, Yonderboi, Schubert
Fénytervező: Pető József
Koreográfus asszisztens: Vislóczki Szabolcs
A rendező munkatársa: Iványi Marcell
Rendező-koreográfus: Bozsik Yvette

Bővebben a Figuráról

Várunk mindenkit szeretettel!
Králik Mónika
20/374-9282

Kapcsolódó cikkek