Miskolci Egyetem

ALUMNI

Események

Hírmorzsák

Miskolci Egyetemi Innovációs Portál - meip.x5.hu

Miskolci Egyetemi Innovációs Portál – meip.x5.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Miskolci Egyetemi Állásbörze 2012

2012. Február 09. Megosztás:

Miskolci Egyetemi Állásbörze 2012
Időpont: 2012. április 4-én (szerda) 10-16 óráig Helyszín: Miskolci Egyetem A/4-es épület, előcsarnok, díszaula és régi aula

Ahogy a munka világába történő belépésre se elég végzősként gondolni, az álláskeresést sem a végzést követően célszerű elkezdeni. 

A frissdiplomások komoly versenyhelyzetben vannak az első állás megszerzésekor, emiatt fontos, hogy minden lehetőséget kihasználj a tudatos karriertervezéshez. Ehhez a Diák Iroda szeretne segítséget nyújtani Neked tanácsadások, workshopok, tréningek, cégprezentációk szervezésével, állás- és szakmai gyakorlati lehetőségek folyamatos közzétételével az alumni.uni-miskolc.hu portálon, és nem utolsó sorban az állásbörze és szakmai gyakorlati börze szervezésével is.

Az állásbörze alkalmat nyújt a cégek és állásajánlataik megismerésére. A börzék egyik nagy előnye, hogy személyesen is megismerkedhetsz a cégek kiválasztásért felelős szakembereivel, akiktől részletes információkat kaphatsz a friss diplomások iránti keresletről és arról, hogy mire is számíts a felvételi eljárás során. Azt is megtudhatod, hogy milyen feltételeknek kell eleget tenned ahhoz, hogy egy adott cégnél dolgozhass. Sokat számít, hogy az érdeklődőket „nem dobják be egyből a mélyvízbe”, hanem hasznos tanácsokkal látják el a felkészüléshez. Azt tanácsoljuk, hogy ha tudod, használd ki az állásbörzék nyújtotta első kapcsolatteremtési lehetőségeket, mert azok sok önbizalmat tudnak adni.

Az érdeklődők ne arra számítsanak, hogy aláírt munkaszerződéssel távozhatnak, általában a kiállítóknál leadott önéletrajzok alapján a cégek később válogatnak. A standoknál folytatott beszélgetés során tett jó benyomás azonban befolyásolhat egy későbbi interjút, így sokat javíthat egy állás megszerzésének esélyén. 

Ezért az érdeklődők feltétlenül hozzanak magukkal önéletrajzot, amit a felkeresendő standoknál hagyhatnak!

Ebben az évben a börzén 51 standon 55 kiállító lesz jelen, ebből 50 állásajánlatokat kínáló, közvetítő cég, szervezet és 5 további partner. A Miskolci Egyetemi Állásbörze ezzel a legnagyobb vidéki állásbörzének számít. A meghirdetett pozíciók 28,95%-a az Észak-Magyarországi Régióban, 28,95%-a Budapesten, 21,05%-a az Észak-Alföldi Régióban van. 

A legtöbb ajánlat az idén a gépészmérnököknek, közgazdászoknak, villamosmérnököknek, informatikusoknak szól. A résztvevő cégek kifejezetten keresnek műszaki menedzsert, minőségbiztosítási mérnököt, logisztikust, mechatronikai mérnököt, gázmérnököt, anyagmérnököt, kohómérnököt, vagy más műszaki, mérnöki végzettségűeket. Aki nem ilyen végzettséggel rendelkezik, annak is érdemes kilátogatni a börzére és jelentkezni, mert több cég keres bármilyen felsőfokú végzettséggel rendelkező munkatársat, és az idén is jelen lesz 2 személyzeti tanácsadó, közvetítő cég, akik adatbázisába be lehet kerülni. A tanári és tanítói állásadatbázis standnál az országos tanári és tanítói álláslehetőségekről érdeklődhetnek a látogatók. 

Az alsóbb évesek számára a cégek többsége felajánlja a szakmai gyakorlaton való részvétel és a diplomamunka-írás lehetőségét, de jó néhány cégnél ösztöndíjra is pályázhatnak a Miskolci Egyetem hallgatói. Nem elég végzősként megjelenni egy-egy ilyen eseményen, már most gondolni kell a jövőre, megismerni a cégek által támasztott követelményeket!

Az Állásbörze mellett az idén is megrendezzük „A Miskolci Egyetem működési folyamatainak megújítása, komplex hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztésre alapozva” című TÁMOP 4.1.1-08/1-2009-0016. jelű projekt fenntartása keretében a Szakmai Gyakorlati Börzét. A kezdeményezés célja az alsóbb évesek orientálása olyan szakmai gyakorlat megszerzésében, amely elhelyezkedésüket nagymértékben segítheti. A Szakmai Gyakorlati Börzén a hallgatóknak szóló szakmai gyakorlati lehetőségeket kínáló, közvetítő és azokat személyesen bemutató cégek, szervezetek jelennek meg. 

Az Állásbörze Kalauzban – amely a rendezvény helyszínén az információs pultnál és a kiadványosztóknál lesz elérhető – természetesen valamennyi résztvevőről találhatsz részletes információkat. 

A rendezvénnyel kapcsolatos részletes információk a www.uni-miskolc.hu/allasborze honlapon is megtalálhatók. 

Idén is lehetőség lesz grafológiai tanácsadáson és kézíráselemzésen, életpálya, munkajogi és munkavédelmi tanácsadáson, a TÁMOP 4.1.1-08/1-2009-0016. jelű projekt fenntartása keretében meghirdetett életvezetési, személyiségfejlesztési, pályaorientációs és karrier tanácsadásokon, illetve próbainterjún való részvételre. Emellett az érdeklődők 12 cég cégprezentációját hallgathatják meg. A kiállítókat bemutató Állásbörze Kalauz mellett még további 2 karrier témájú kiadvánnyal is gazdagodhatnak a rendezvényre látogatók.

Térítésmentes kiadványok a börzén: Állásbörze Kalauz, ÁllásStart, MERt, Karrier Plusz

További információ: 
Név: Hugli Emese
Tel: 46/565-368; egy. mellék: 29-54
E-mail: diakinfo@uni-miskolc.hu
Web: http://www.uni-miskolc.hu/allasborze

Kérem, hogy tájékoztassátok hallgatótársaitokat is az állásbörzéről, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

dr. Herpai Gábor
irodavezető

Kapcsolódó cikkek