Miskolci Egyetem

ALUMNI

Események

Hírmorzsák

Miskolci Egyetemi Innovációs Portál - meip.x5.hu

Miskolci Egyetemi Innovációs Portál – meip.x5.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Határidőt hosszabbít a VersFesztivál, még 5 hely van a verstáborokba!

2012. Június 25. Megosztás:

Határidőt hosszabbít a VersFesztivál, még 5 hely van a verstáborokba!
A jelentős számú nevezni kívánó alkotó, társulat és zenekar kérésére a 14. Kaleidoszkóp VersFesztivál minden versenykategóriájának nevezési határidejét meghosszabbították a rendezők – a Magyar Versmondók Egyesülete és a Móricz Zsigmond Színház. A versmondásra jelentkezőknek segítenek felkészülni a nyári szakmai verstáborokban Neszmélyen, ahová még öten tudnak jelentkezni.

Az eredeti határidő lezárulta után is özönlenek a nevezések az októberi Kaleidoszkóp VersFesztiválra, ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy meghosszabbítják a nevezési időszakot - közölte Lutter Imrefesztiváligazgató. Versszínház és verszene kategóriában június 30-án éjféligversmondás ésversfilmek kategóriájában szeptember 30-ig van lehetőség jelentkezni. A versenyprogramba bejutó hivatásos és a nem hivatásos fellépőket és alkotókat külön kategóriákban zsűrizik, és lesz közönségdíj is au október 9-től 14-ig Nyíregyházán, a Móricz Zsigmond Színházban zajló fesztiválon. A szervezők felhívták a figyelmet arra is, hogy a jelentkezések csak a megjelölt dokumentumok és a nevezési díj beérkezésével válnak aktívvá. A nevezési lap beérkezésével minden jelentkezőnek visszajelzést küldenek e-mailben.

versszínházi versenyben valamennyi versekre, elbeszélő költeményekre vagy más költészeti alkotásokra épülő, színházi igényű előadás nevezhet. Elbeszélő költemények, verses drámák, trubadúrlírai művek, előadóestek, verses monodrámák, performanszok, költői művekre, versekre épülő mozgásszínházi előadások és emlékestek is helyet kapnak a versenyprogramban.

verszenék színpadán zenekarok és kíséret nélküli énekesek is felléphetnek. Nevezni legalább három dallal, de legfeljebb 40 perces koncerttel lehet.

versfilmek esetében amatőr és profi filmesek részéről is van lehetőség kisjátékfilm és etűd benevezésére, a költészet bármely tartalmi és formai jellegű audiovizuális megvalósítása révén etűdszerű, rövid vagy hosszabb lélegzetvételű, akár 40 perces alkotásokkal. Témája szerint bármely költő vagy író szellemi örökségét vállalva, az adott szerző munkásságának jegyében készült, vagy különböző (egy vagy több) költészeti alkotást feldolgozó filmes alkotásokat várnak.

versmondás kategóriájában a kortársak mellett idén is a születési és a halálozási évfordulós klasszikusoké a főszerep. Így többek között Orbán Ottó, Nagy Gáspár, Szabó Magda, Hervay Gizella, József Attila, Juhász Gyula, Parancs János, Nemes-Nagy Ágnes, Örkény István, Karinthy Frigyes és Áprily Lajos művei hallhatók majd többnyire.

részletes versenyfelhívás a Kaleidoszkóp VersFesztivál hivatalos honlapján olvasható, ahol elektronikus úton jelentkezhetnek a versenyprodukciók: www.versfesztival.hu – de a szervezők a Kaleidoszkóp facebook-os oldalán is kommunikálják a friss híreket, információkat. A nevezéssel kapcsolatos kérdéseket az info.versfesztival@gmail.com címen várják a rendezők.

A Magyar Versmondók Egyesülete tájékoztatásul jelezte, hogy a nyári szakmai verstáboraibanrésztvevőknek a VersFesztiválra és a különböző versmondó versenyekre, találkozókra, fellépésekre is hatékonyan segít felkészülni. A Versművészeti Szemináriumot, valamint a Színész és Előadóművész Felkészítő Műhelyt Neszmélyen rendezik meg július 14-től 21-ig, komoly szakemberek – írók, rendezők, színészek és előadóművészek – részvételével. A részleteket a vers.hu oldalon, a Táborok linkre kattintva találják az érdeklődők, a szakmai nyári táborokba e hónap végéig lehet jelentkezni, még öt szabad hely van.

Kapcsolódó cikkek